30 mars 2014
12:30

Kållered SK

Referat: Mossens BK - Kållereds SK

På ett soldränkt Kållereds IP följde MBK upp 1-0 vinsten mot Landvetter IF med en säker 2-0 seger mot de blåklädda hemmatjejerna i Kållereds SK. En riktig laginsats!

1-0 föll i 8:e matchminuten efter att Hedda spurtat ifrån KSK´s backar på en kontring och behärskat placerat bollen i nät. Första halvlek bjöd annars på mycket kamp och vilja men också ett antal fina passningskombinationer och djupledsbollar av högsta snitt.
Kållered vårdade bollen bra men hade svårt mot vårt tunga mittfältsspel och brytningssäkra backlinje.

Andra halvlek var snarlik den första, Mossen höll i taktpinnen och drygade rättvist ut ledningen till 2-0 i den 34:e matchminuten, även denna gång var det Hedda som stod för målskyttet efter att ha assisterats av forwardskollegan Ebba.

Sammanfattning: Det var en gedigen insats av den stora truppen idag, för vissa av de 16 tjejerna som deltog var det också första 9-mannamatchen. Louice och Fanny gjorde även målvaktsdebut med bravur , inte ett mål insläppt på 45 minuter.
Skillnaden mellan 7-manna och 9-manna är inte jättestor, men något vi märkte vara att positionsspelet blir allt viktigare, dessutom så har vi ju offsideregeln att tänka på.
Just offside var något vi behärskade ganska bra idag, endast två avblåsningar räknade vi till. Positionsspelet såg stundtals bra ut även fast vi ibland såg lite tendenser på ”alla på bollen-spel”.

Bra jobbat av samtliga tjejer idag, obesegrade på 9-manna än så länge!